Oljedirektoratet

Sokkelåret

sodir-rigg-1920x1080px

I januar hvert år legger Sokkeldirektoratet fram Sokkelåret. Dette er en oppsummering av året som gikk; resultater av leting, produksjon og investerings- og produksjonsprognoser for de neste fem årene.

Sokkelåret 2023

Høg aktivitet og store investeringar.


Sokkelåret 2022

Sjelden er det blitt produsert så mye gass på norsk sokkel som i fjor – og sjelden er det blitt besluttet større investeringer.


Sokkelåret 2021 – rekordhøye inntekter fra norsk sokkel

Høy produksjon av olje og gass fra totalt 94 felt, stor etterspørsel og høye råvarepriser gjør at statens inntekter fra petroleum er på et historisk høyt nivå. Mye av dette skyldes rekordhøye gasspriser.


Sokkelåret 2020 – høy aktivitet og store investeringer

Aktiviteten på norsk sokkel var høy i fjor, trass pandemien. Året har vært preget av høy produksjon og store investeringer i utbygginger og prosjekter på feltene.


Sokkelåret 2019 – et godt år på det jevne

I 2019 var aktiviteten på sokkelen høy. Det er store ressurser i felt og funn, og det er mer å finne i alle havområder. Rekordmange felt er i produksjon.


Sokkelåret 2018 – Olje- og gasseventyret er knapt halvveis

Oljedirektoratets prognoser viser at olje- og gassproduksjonen, etter en liten nedgang i 2019, vil øke fra 2020 og fram mot 2023. Den samlede produksjonen vil da nærme seg rekordåret 2004.


Sokkelåret 2017 – Høy aktivitet på sokkelen

Aldri tidligere er det blitt solgt så mye gass fra norsk sokkel som i 2017. Oljeproduksjonen gikk litt ned, likevel øker totalproduksjonen for fjerde år på rad.


 

 

Oppdatert: 11.01.2024

Fant du det du lette etter?

Ikke skriv inn personopplysninger her.

Vi svarer ikke på henvendelser fra dette skjemaet. Tilbakemeldinger gitt her brukes kun til forbedring av nettstedet.