Oljedirektoratet

Fiskerikyndige

Fiskebaat-Emilie-Ashley-1920px

Den fiskerikyndige spiller en svært viktig rolle som rådgiver overfor ledelsen på de seismiske fartøyene. Den fiskerikyndige skal bidra til å skape forståelse mellom næringene og bidra til god sameksistens på havet.

For å kunne være fiskerikyndig, må man ta et kurs. Formålet med kursene er å øke kompetansen om regelverk, konflikthåndtering, rapportering, varsling og organisering. I tillegg får man en innføring i undersøkelsesaktiviteter. Deltakernes engelskkunnskaper blir også testet.

Krav til kursdeltakerne er i følge Ressursforskriften §11:

  • Den som skal praktisere som fiskerikyndig skal ha gjennomført og bestått prøve for godkjent kurs. Sokkeldirektoratet fastsetter det faglige innholdet, tid og sted for slikt kurs og utsteder kursbevis. Det kan kreves egenandel for deltakelse på kurset.

  • Den som skal delta på kurset må beherske norsk og engelsk og kunne dokumentere at vedkommende i løpet av de siste fem årene har vært aktiv fisker i minst tolv måneder til sammen.

  • Det må dokumenteres kunnskap om fiskeriaktiviteten i de farvann hvor det seismiske fartøy skal operere, differensiert etter sør for 62 grader nord og nord for 62 grader nord.

  • Vedkommende må som minimum ha navigasjonssertifikat for fiskeskipper klasse B eller D 5 uten begrensninger. I tillegg er det krav om minimum 1 års erfaring som skipper/styrmann.

Ta kontakt om kurs

Kursene blir blir fortløpende vurdert, ta gjerne kontakt om du er interessert eller ønsker å vite mer. Kurset vil ha en egenandel.

Send e-post for mer informasjon om kurs

 

Oppdatert: 07.03.2024

Fant du det du lette etter?

Ikke skriv inn personopplysninger her.

Vi svarer ikke på henvendelser fra dette skjemaet. Tilbakemeldinger gitt her brukes kun til forbedring av nettstedet.