Oljedirektoratet

Vi trenger flere reservoaringeniører

Ann-Helen-og-Petter

Ann Helen Hansen er reservoaringeniør i Sokkeldirektoratet. Her er hun avbildet sammen med geolog-kollega Petter Dischington. (Foto: Rune Goa)

12.04.2024 Vi søker etter senior reservoaringeniør/reservoaringeniører til å arbeide med utvinningstillatelser i lete-, utbyggings- og driftsfasen.

Gjennom faglige vurderinger og dialog med næringen, kan du være med å bidra til å påvirke løsninger som velges for nye og eksisterende felt.

Som reservoaringeniør bidrar du til å maksimere verdiskapingen fra norsk sokkel gjennom forsvarlig ressursforvaltning. Du får også et unikt overblikk på hvordan verdiene på sokkelen blir forvaltet og du kan være med og gjøre en forskjell for samfunnet.

Arbeidsoppgaver

 • Arbeide med utvinningstillatelser og deltakelse på komitémøter
 • Gjøre faglige vurderinger knyttet til oppfølging av felt og funn på norsk sokkel
 • Identifisere og være en pådriver for å utrede mulige tiltak for økt verdiskaping fra funn og felt
 • Andre forvaltningsoppgaver og rådgivning til Energidepartementet, f.eks. vurdering av planer for utbygging og drift av funn og felt

Kvalifikasjoner

 • Fortrinnsvis mastergrad innen reservoarteknologi eller annen relevant utdanning på masternivå. Bachelor med relevant erfaring kan også være aktuelt.
 • Minimum fem års relevant erfaring fra næringen, fortrinnsvis fra operatør eller rettighetshaver på norsk sokkel
 • Gode muntlige og skriftlige kommunikasjonsevner på norsk og engelsk. Arbeidsspråket er norsk. Søknaden må skrives på norsk.
 • Kjennskap til teknologiutvikling innenfor fagområdet er en fordel

Andre krav

 • Du identifiserer deg med Sokkeldirektoratets hovedmål og verdiene våre, integritet, tillit og framsyn.
 • Sokkeldirektoratet er underlagt sikkerhetsloven og sikkerhetsmessig skikkethet vektlegges. Søkere til stillingen må kunne autoriseres for nivå BEGRENSET, jf. sikkerhetsloven.

Organisasjonen er i stadig utvikling, og du må forvente at arbeidsoppgavene endrer seg over tid.

Egenskaper vi ser etter

 • Gode analytiske evner
 • Ser muligheter, er løsningsorientert og har gjennomføringsevne
 • Selvstendig og initiativrik
 • Gode samarbeidsevner

Arbeidssted

Arbeidssted for stillingen er hovedkontoret i Stavanger eller ved Harstad-kontoret. Vi ber deg opplyse om ønsket arbeidssted.

Hovedkontor Stavanger:

 • Flotte lokaler på Ullandhaug rett ved Sørmarka og sykkelstamveien
 • Gode bussforbindelser, ansattparkering, sykkelgarasje, treningsrom og garderobefasiliteter

Harstad-kontoret:

 • Nye lokaler sentralt i Harstad
 • Nærhet til naturen (ski, jakt, fiske og friluftsliv)

Hvorfor jobbe i Sokkeldirektoratet?

Vi setter faglig kompetanse høyt og sikrer kvalitet gjennom tverrfaglig samarbeid og åpne prosesser. Du får gode muligheter til kurs og kompetanseutvikling.

Sokkeldirektoratet mener det er viktig å balansere mellom jobb og privatliv. Vi tilbyr en rekke velferdsgoder som fleksibel arbeidstid, hjemmekontor, trening i arbeidstiden og tilgang til bedriftshytte.

Vi mener at inkludering og mangfold er en styrke og oppfordrer alle kvalifiserte kandidater til å søke. Les mer om positiv særbehandling i staten: Positiv særbehandling når man søker jobb i staten | Statens arbeidsgiverportal (dfo.no)

Ved å søke på denne stillingen, aksepterer du at vi gjennomfører en bakgrunnssjekk av deg. Vennligst last opp vitnemål/karakterutskrifter (som kan hentes direkte fra Vitnemålsportalen) og relevante attester.

Lønn etter avtale.

Om Sokkeldirektoratet

Sokkeldirektoratet har som hovedmål å bidra til størst mulig verdier for samfunnet fra olje- og gassvirksomheten gjennom en effektiv og forsvarlig ressursforvaltning, der det tas hensyn til helse, miljø, sikkerhet og til andre brukere av havet.

Direktoratet har fått flere oppgaver de siste årene knyttet til CO2-lagring, havvind og havbunnsmineraler.

Om lag 200 personer er ansatt i Sokkeldirektoratet som har kontor i Stavanger og Harstad.

Vil du vite mer?

Ta kontakt med:

Se stillingen på Jobbnorge.no

Kontakt
postboks@sodir.no

Tlf: +47 51 87 60 00

Oppdatert: 12.04.2024

Siste nyheter

Boreløyve for brønnbanene 34/6-7 S
23.05.2024 Sokkeldirektoratet har gitt Aker BP ASA boreløyve for brønnbanene 34/6-7 S i utvinningsløyve 932, jf. ressursforskrifta paragraf 13.
Oljefunn i Nordsjøen
23.05.2024 Equinor har gjort et oljefunn i brønnen 25/11-H-1 H ved Svalin-feltet i Nordsjøen. Rettighetshaverne skal vurdere om funnet er lønnsomt å bygge ut.
Produksjonstal april 2024
22.05.2024 Førebels produksjonstal i april 2024 viser ein gjennomsnittleg dagsproduksjon på 2 104 000 fat olje, NGL og kondensat.
Ledig stilling som samfunnsøkonom
14.05.2024 Vil du jobbe med faktabaserte analyser som viktige grunnlag for opplyste beslutninger og god samfunnsdebatt? Nå ønsker vi å styrke analysearbeidet i direktoratet med en samfunnsøkonom.
Utlysning av tildeling i forhåndsdefinerte områder (TFO) 2024
08.05.2024 Energidepartementet har 8. mai 2024 lyst ut TFO 2024, som omfatter de forhåndsdefinerte områdene med blokker i Nordsjøen, Norskehavet og Barentshavet.
Boreløyve for brønnbanane 7324/6-2 og 7324/8-4
06.05.2024 Sokkeldirektoratet har gitt Aker BP ASA boreløyve for for brønnbanane 7324/6-2 og 7324/8-4 i utvinningsløyve 1170, jf. ressursforskrifta paragraf 13.
Ledige stillinger som dataanalytiker
03.05.2024 Vil du jobbe med et stort og komplekst datasett? Er du opptatt av grundig dataanalyse og dataintegritet? Har du lyst til å presentere data på en kreativ måte? Da er en av disse stillingene for deg!
Åtte selskaper har søkt om areal for CO2-lagring
30.04.2024 Energidepartementet (ED) har mottatt søknader fra åtte selskaper i forbindelse med utlysningen av to områder i Nordsjøen knyttet til lagring av CO2 på norsk sokkel.
Inviterer til å nominere blokker for mineralvirksomhet på havbunnen
29.04.2024 Sokkeldirektoratet har i brev av 29. april invitert aktører til å nominere blokker i forbindelse med første konsesjonsrunde for mineralvirksomhet på havbunnen.
Boreløyve for brønnbane 35/10-14 S og 35/10-14 A
29.04.2024 Sokkeldirektoratet har gitt Equinor Energy AS boreløyve for brønnbanane 35/10-14 S og 35/10-14 A i utvinningsløyve 1185, jf. ressursforskrifta paragraf 13.